Gezonde school

fruit

Gezondheid

Op de Burgemeester van Mierloschool vinden wij de gezondheid van de kinderen erg belangrijk. Naast veel bewegen tijdens de gymlessen en het buitenspelen, letten wij ook op wat de kinderen op school eten. Tijdens de Tussenschoolse Opvang mogen de kinderen bijvoorbeeld een boterham, (hartig) broodje, soep, groenten en/of fruit meenemen. Snoep, chips, frisdrank en koek blijven thuis.
Wilt u meer informatie over welke voedingsmiddelen uw kind nodig heeft en de hoeveelheden hiervan, verwijzen wij u graag naar de website van het Voedingscentrum.

logoEU-Schoolfruit

hoeveelheden

Om ook in de kleine pauze een gezonde hap te stimuleren, hebben wij als school van 9 november t/m 12 april het EU-Schoolfruit op dinsdag, woensdag en donderdag. De groente- en fruitleverancier zorgt voor lekker vers groente of fruit voor alle leerlingen in de school.
De kinderen leren spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten.

Het EU-schoolfruit is een goede start om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te halen. Hiernaast ziet u een afbeelding hoeveel dat voor uw kind zou moeten zijn.

EU schoolfruit