Aanmeldprocedure

Beste ouder,

U heeft belangstelling voor onze school – daarvoor willen wij u alvast bedanken! Nu volgt het traject van aanmelding van uw kind. Hoe gaat dit in zijn werk?

Aanmeldformulier
Een aanmeldformulier kunt u invullen op de site van Stichting Nuwelijn. Maar natuurlijk kunt u het formulier ook op school komen ophalen of ons bellen – wij sturen het u dan graag toe. Na het invullen van alle gegevens, kunt u het formulier via mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of post terugsturen of het afgeven op school. Van onze Leerlingadministratie krijgt u daarna een bericht van ontvangst.

Is er plaats?
Wij verwerken de gegevens van uw kind in ons leerlingvolgsysteem. Kinderen die jonger zijn dan 3 jaar krijgen de status ‘aangemeld’. Vanaf de leeftijd van 3 jaar wordt deze status veranderd in ‘ingeschreven’. Vanaf dat moment is uw kind verzekerd van een plaats op onze op school.

Informatiestroom
Vanaf de aanmelding wordt u meegenomen in het mailverkeer van school, zodat u alvast op de hoogte bent van alles wat met onze school te maken heeft. U kunt ons ook volgen op Facebook (KBS Burgemeester van Mierlo) en Twitter (@KBS_BVM). Ook krijgt u vanaf dat moment uitnodigingen voor open dagen en dergelijke, waarbij u van harte welkom bent! Via de website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de school.

Het schooljaar waarin uw kind 4 wordt
U wordt uitgenodigd om de informatieavond aan het begin van het schooljaar waarin uw kind 4 jaar wordt, bij te wonen. Die avond bestaat uit een algemeen gedeelte - waarin u hoort wat er dat jaar zoal op stapel staat binnen de school - en een groepsgedeelte. In de groep (in het eigen klaslokaal) waar uw kind in wordt geplaatst, krijgt u van de leerkracht(en) van uw kind precies te horen wat het lesprogramma voor het nieuwe schooljaar inhoudt.

Wennen
Drie maanden voor uw kind 4 jaar wordt, neemt de school contact met u op over de wenperiode. Uw kind mag namelijk 5 ochtenden (dagdelen) komen wennen. Kinderen die in de laatste maand voor de zomervakantie 4 jaar worden, komen 2 dagdelen oefenen vanwege de lange vakantieperiode erna.

Op de eerste wendag krijgt u een kennismakingspakket mee. U treft daarin alles aan wat u moet weten over de praktische kant van het schoolgaan (schooltijden, vakantieperiodes, regels voor de tussendoortjes en lunch, gymbenodigdheden enzovoort) en de groep waarin uw kind zit.

Maar ook met u hebben we natuurlijk graag nog even contact! Onze intern begeleider nodigt u tijdens de wenweken uit om kennis te maken, de administratieve zaken te regelen en het kennismakingsformulier te bespreken.

Eerste schoolweek
In de eerste schoolweek zal de leerkracht u voorstellen aan de contactouder van de groep. Dit is de ouder van een van de kinderen uit de groep van uw kind, die als een soort van schakel tussen de leerkracht en de ouders optreedt voor allerlei activiteiten waarbij we wat extra handen kunnen gebruiken. Hopelijk mogen we zo nu en dan ook op úw hulp rekenen! Bovendien vinden de kinderen het vaak ook erg speciaal om hun papa of mama op school te zien helpen!

© 2021 KBS Burgemeester van Mierloschool - Rijen