Informatieavond nieuwe kleuters scholengroep Rijen

Informatieavond nieuwe kleuters scholengroep Rijen
 

Samen leren, Samen doen
 


Op dinsdag 22 januari a.s. houden KBS St. Jozef, KOC De Brakken en  Burgemeester Van Mierloschool uit Rijen (Scholengroep Rijen) haar eerste informatieavond voor nieuwe kleuters. Deze avond wordt gehouden in De Boodschap aan de
 Nassaulaan in Rijen  en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Na de opening door Cor Diepstraten, directeur van scholengroep Rijen, zullen de individuele scholen een presentatie geven over het specifieke van de drie scholen. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens de informatiemarkt. Ook Muzerij, stichting voor peuterspeelzalen, kinderopvang en buitenschoolse opvang, zal aanwezig zijn.

De avond is specifiek bedoeld voor ouders/verzorgers waarvan hun kind in het schooljaar 2019-2020 vier jaar zal worden en op zoek zijn naar een basisschool (of opvang) voor hun kind. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom om kennis te maken met de drie katholieke scholen en stichting Muzerij in Rijen.

De drie scholen hebben ieder een eigen concept. Zo werkt de kleinschalige Burgemeester van Mierloschool (www.bvmierlo.nl)  vanuit het Daltonconcept,  waar vrijheid en verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken, reflectie en effectiviteit de uitgangspunten voor ons onderwijs vormen.

 KOC De Brakken (www.brakken.nl) is een kind ontmoetingscentrum. Hier werkt de school nauw samen met de partners van Muzerij voor kinderopvang, de peuterspeelzaalgroep en de buitenschoolse opvang. Kernwoorden voor De Brakken zijn structuur en rust, moderne lesmethoden en een modern gebouw.

 Basisschool Sint Jozef (www.jozefrijen.nl)  is een rustige school om te ontdekken. Vanaf dit schooljaar is de school zich aan het ontwikkelen als tweetalige school (Engels vanaf groep 1). Eigenaarschap bij kinderen staat hoog in het vaandel van de school. Naast Engels heeft de school als speerpunten: ontwikkelingen richting een kindcentrum en een plusklas voor leerlingen die iets meer nodig hebben.

 We hopen u op 22 januari in de Boodschap te mogen ontmoeten. Een rondleiding op één van de scholen is uiteraard ook mogelijk. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de directeur van de scholengroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Burg. van Mierloschool is onderdeel van Stichting Nuwelijn - Gilze Rijen